|
Hastur Luboński Klub Fantastów
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Aureus Statysta

Dołączył: 29 Sie 2008 Posty: 691 Skąd: Luboń... znaczy: Nie Twój Zasrany Interes!
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 11:10 Temat postu: [WFRP2] Kampania wpierdalu - streszczenie i uwagi. |
|
|
Nad Imperium, jak to zazwyczaj, zaświtała pożoga. Nikt nie wie, czy imperator wciąż istnieje. Plaga Chaosu zdaje się docierać wszędzie - miejsca wolne od macek, spaczonej magii i rogów zostają zdeptane w ziemię przez armie uchodźców, banitów i zbójców, wierzących, iż świat winien jest przebaczyć choćby i najgorsze postępowanie - w imię przeżycia.
Grupa uchodźców, próbująca szczęścia w Brettoni, ni stąd, ni z owąd, obiecuje złoto i klejnoty gnomom, niziołkom, krasnoludom i resztkom imperialnych wojsk. Bezlitośnie skłaniają wszystkich do ruszenia wgłąb Imperium, by uratować to, co jeszcze z niego zostało. Prywatny regiment "Wpierdal", prowadzony do boju przez tajemniczego maga śmierci Czarnego i napuszonego gnojka Chanta, podającego się za zaginionego potomka brettońskiej szlachty, potrzebuje czasu na zebranie swoich szeregów w spójną całość. Awanturniczy duch popycha jednak łowców przygód, by wraz z grupą śmiałych wojaków dokonać kontroli terenu...
Mijają kolejne dni. Choć umierają kolejne oddziały mutantów, demonów i bandytów, nie obywa się bez strat. Kolejni domniemani bohaterowie dezerterują, dochodzi do bratobójczych walk. Zdaje się, iż tylko mag potrafi powiązać wszystkie zawiłości i intrygi. Chociażby tą, jak to się stało, iż Chant nagle skonał w płomieniach...
Jednak teraz i on ma kłopoty. Pozostał praktycznie sam w pełnym spaczenia lesie, nie znając terenu... I nie zapowiada się, iż szybko dotrą do niego posiłki.
Gracze i postacie (na sesjach zazwyczaj jest 4 graczy):
Trójka przyjaciół:
Aureus - Niziołek Żako, strażnik pól. Postać zaczyna grę 31 września. (druga postać)
Basia - Elf, strażnik dróg. Postać zaczyna grę 31 września. (druga postać)
Maclin - Człowiek, łowca nagród. Postać zaczyna grę w nieznanym (druga postać)terminie.
"Stara Gwardia"
Kubrak - Fimbur Żelazna Broda. Krasnolud, czeladnik run (druga profesja podstawowa). Nieformalny przywódca krasnoludów, niziołków i gnomów w Wpierdalu.
Miszcz - Czarny, człowiek, wędrowny mag należący do kolegium śmierci. Nieformalny dowódca Wpierdalu.
Pozostałe postacie:
Berenika - człowiek, łowca nagród. Postać zawieszona.
Marcin - Krasnolud, strażnik więzienny. Kończy pierwszą profesję.
Mistrz Gry: Montlord, okazjonalnie Miszcz. Wcześniej: Aureus.
Rekrutacja: wciąż trwa.
Zapraszam Was do komentowania sesji, krytykowania mechaniki, uwag, pochwał i tak dalej. Każda uwaga, która ma sprawić, że następne sesje będą choć o ciut lepsze - to dobra uwaga. _________________ "Bądź wytrwały.
Będąc wytrwałym, wzrastaj w siłę."
Dak'kon, za listem Jakuba (1:3-4).
Zapraszam na mój blog o muzyce w grach fabularnych.
Ostatnio zmieniony przez Aureus dnia Nie Sie 31, 2008 15:30, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 11:10 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czarny FHTAGN!

|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 12:15 Temat postu: |
|
|
Mam parę uwag:
Przede wszystkim niech grają WSZYSCY. Na ogół było tak, że grałem ja i Aureus swym Chantem, a reszta stała z boku, ewentualnie robiła za "support". Pamiętajcie, że to jest również wasza gra! Naprawdę możecie się postawić, podejmować decyzje, kłócić się, dążyć do realizacji własnych celów. I to według mnie jest najfajniejsze w tym wszystkim ;D.
Przykład dobrego grania postaci: kłótnie pomiędzy Czarnym a Chantem - spora interakcja, zaangażowanie, podejmowanie decyzji.
Przykład słabego grania postaci:
Czarny: Robimy to!
Marcin: Ej no, czemu?
Czarny: Bo tak mówię!
Marcin: Ok.
Uczmy się asertywności, ludzie, niziołki etc. ;D.
Kubrak ma plusa u mnie za to, że próbuje się postawić i odkrył, o co chodzi jego postaci. Fajnie. Wy też spróbujcie.
PS. Modrzew. _________________ # Burn the heretic.
# Kill the mutant.
# Purge the unclean. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monti Bełkoczący Paszczowiec

|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 14:11 Temat postu: |
|
|
Moja prośba do drużyny: odrobinę skrytego działania, bo jeszcze jedna spalona wioska tej ekipy(druga?trzecia?) i bedziecie mieli łowcow czarownic na karku. _________________ W twej krwi wypiorę swą brodę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Basia Czarcia ogromna kałamarnica

Dołączył: 31 Sie 2008 Posty: 147 Skąd: z Posterunku...ale gdzie to jest?
|
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 11:21 Temat postu: |
|
|
szybkie sprostowanie : wcale nie jestem wojownikiem rodu, tylko strażnikiem dróg, panowie!!!!!!!! _________________ Kiedy łamiesz zasady, łam je mocno i na dobre. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Czarny FHTAGN!

|
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 11:27 Temat postu: |
|
|
Uwaga, zdenerwowana elfka!!!
Hehe, dziwnie mi się to kojarzy xD Ach, wspomnień czar... _________________ # Burn the heretic.
# Kill the mutant.
# Purge the unclean. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kubrak Czarcia ogromna kałamarnica
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 01:46 Temat postu: |
|
|
Ponieważ wyszedłem na debila nie domyślając się o co chodzi z zębaczami chciałbym się wytłumaczyć ;]
1) tak sobie to wyobrażałem
2) tak powinienem to sobie wyobrazić ;]
Na pierwszym rysunku wyraźnie widać, że między zębaczami, a dziurą z której wypadłem nie ma związku ;] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Monti Bełkoczący Paszczowiec

|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 12:31 Temat postu: |
|
|
Boje sie Ciebie, Kubraku...ale nie tłumacz sie, zdarza się nawed bossom. _________________ W twej krwi wypiorę swą brodę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kubrak Czarcia ogromna kałamarnica
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 16:59 Temat postu: |
|
|
| chodziło mi tylko o to, że gdybym wyobraził sobie to tak jak na drugim rysunku to rozwiązanie byłoby oczywiste ;] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Basia Czarcia ogromna kałamarnica

Dołączył: 31 Sie 2008 Posty: 147 Skąd: z Posterunku...ale gdzie to jest?
|
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 09:14 Temat postu: |
|
|
Kubrak, ale to przecież było z jakieś 10 razy powtórzone.. nawet ja zrozumiałam!!!!!!!!! :D _________________ Kiedy łamiesz zasady, łam je mocno i na dobre. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maclin Eteryczny Rabuś

|
Wysłany: Czw Wrz 04, 2008 14:44 Temat postu: |
|
|
| No Kubrak, jak Basia nawet zrozumiała, to sie wstydź! |
|
| Powrót do góry |